ارتباط تورم بدن با کمبود پروتئین

همان طور که می دانید پروتئین از جمله مواد مورد نیاز و ضروری برای بدن انسان می باشد و کمبود پروتئین می تواند باعث اختلال در بسیاری از کارکرد های بدن شود و فرد را با مشکلات جدی رو به رو کند.لذا به افراد توصیه می شود که متناسب با قد و وزن خود و نیاز روزانه بدنشان از منابع غذایی غنی از پروتئین به خصوص انواع گوشت از جمله گوشت قرمز، گوشت ماکیان و ماهی و . را مصرف کنند.

 کمبود مصرف پروتئین و داشتن رژیم غذایی عاری از پروتئین در دراز مدت اثرات منفی جدی بر بدن وارد می کند و باعث مبتلا شدن فرد به بیماری ها و مشکلات فراوانی شود که از جمله علائم کمبود پروتئین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1.    ورم کردن بدن 
شاید یکی از اولین علائم مربوط به کمبود پروتئین در بدن ورم کردن نقاط مختلف بدن از جمله شکم و دست و پا ها باشد که در علم پزشکی به آن edema گفته می شود و علت آن کمبود یک نوع پروتئین به نام آلبومین در بدن می باشد که وظیفه ی آن تنظیم کردن مایعات موجود در نقاط مختلف بدن و نگه داشتن مایعات در درون رگ های خونی می باشد و در صورتی که فرد به میزان لازم از منابع غذایی غنی از پروتئین (که در راس آنها مصرف انواع گوشت به عنوان غنی ترین منبع پروتئین می باشد) مصرف نکرده باشد، سطح آلبومین بدن کاهش می یابد که منجر به خارج شدن مایعات درون رگ های بدن و به دنبال آن ورم کردن نقاط مختلف بدن می شود.
  لازم به ذکر است که کمبود شدید پروتئین موجب ایجاد بیماری به نام کواشیرکور در افراد به خصوص کودکان می شود که بیشتر در کشورهای آفریقایی و قحطی زده یافت می شود که در پی آن بدن بیمار به خصوص در ناحیه شکم دچار ورم می شود.
 
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این می باشد که ورم های بدن به دو صورت عمومی و موضعی رخ می دهند که معمولا ورم های موضعی بدون خطر بوده ولی در مورد ورم های عمومی که سراسر بدن دچار ورم می شوند، می تواند نشان دهنده بیماری های جدی باشد که از جمله این بیماری ها که منجر به دفع زیاد آلبومین و در نتیجه کمبود پروتئین خون و ورم بدن می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
•    نارسایی های کبدی
از آنجایی که محل ساخت پروتئین آلبومین در کبد می باشد، نارسایی های کبدی از جمله سیروز می تواند منجر به کاهش تولید آلبومین و در نتیجه ورم سراسری نقاط مختلف بدن از جمله شکم، دست و پا شود که در این صورت زمانی که شما انگشت خود را بر روی محل ورم فشار می دهید اثر ایجاد شده از فشار انگشتان تا چند ثانیه در آن محل باقی می ماند.
•    مشکلات کلیوی
به طور معمول پروتئین آلبومین از طریق کلیه ها دفع نمی شود ولی زمانی که فرد دچار برخی مشکلات کلیوی می شود این امر می تواند منجر به دفع زیاد آلبومین از طریق ادرار و در نتیجه کمبود پروتئین و ورم سراسری نقاط مختلف بدن شود. 
•    مشکلات مربوط به کم کاری تیروئید
غده تیروئید یک غده ی پروانه ای شکل می باشد که در قسمت جلویی گردن قرار گرفته است و وظیفه ی آن تامین سوخت و ساز بدن از طریق ترشح هورمون ها می باشد و از آنجا که غده تیروئید برای منتقل کردن این هورمون ها به همه نقاط بدن به پروتئین نیاز دارد در صورتی که فرد به میزان کافی از منابع غذایی حاوی پروتئین نظیر گوشت دام ها از جمله گوشت گوسفند، گوشت ماکیان، محصولات دامی بدون آنتی بیوتیک و ارگانیگ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات غنی از پروتئین استفاده نکند، غده تیروئید دچار کم کاری ناشی از کمبود پروتئین می شود که می تواند منجر به تورم بدن، احساس خستگی مداوم، فراموشی و عدم تمرکز و در افراد شود.
البته باید در نظر داشت که تورم بدن می تواند ناشی از بیماری های مختلف دیگری نیز باشد که برای تشخیص بهتر باید به پزشک مراجعه کرد.

 

2.    تاثیرات بد بر روی خلق و خو
کمبود پروتئین در بدن علاوه بر ورم کردن اجزای مختلف بدن می تواند علائم دیگری نیز داشته باشد که از جمله آنها می توان به تغییر خلق خوی افراد اشاره کرد .زیرا پروتئین ها بر تمامی اندام ها از جمله مغز نیز تاثیرگذار می باشند، به این صورت که مغز برای منتقل کردن اطلاعات مختلف مربوط به سلول های نقاط مختلف بدن از مواد شمیمیایی استفاده می کند که انتقال دهنده عصبی نامیده می شوند و این انتقال دهنده های عصبی از رشته های ساخته شده به وسیله پروتئین که آمینواسید نام دارند تشکیل شده اند. لذا کمبود پروتئین منجر به ایجاد اختلال در کارکرد این انتقال دهنده های عصبی و در نتیجه تغییر خلق و خوی افراد، ایجاد خشونت و حتی افسردگی در افراد می شود.
3.    تضعیف سیستم ایمنی بدن 
یکی از علائم دیگر کمبود پروتئین در بدن ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می باشد زیرا آمینواسیدها که رشته های تشکیل شده از پروتئین در خون می باشند ،به وسیله ی تولید آنتی بادی ها و فعال کردن سلول های سفید خون از طریق تولید آنتی بادی ها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با انواع ویروس ها، سموم، باکتری ها و . می شود همچنین آمینواسیدها به بدن کمک می کنند تا بتواند دیگر مواد مغذی موجود در مواد غذایی را بهتر جذب کند ؛ برای مثال افراد در هنگام مصرف گوشت قرمز علاوه بر پروتئین می توانند ویتامین های مغذی دیگری مانند بسیاری از ویتامین های گروه B، منیزیم، ویتامینD و را نیز دریافت کنند.

4.    ایجاد مشکلات مربوط به پوست، مو و ناخن
همان طور که می دانید ساختار پوست، مو و ناخن از پروتئین هایی به نام الاستین، کراتین و کلاژن و تشکیل شده است و به همین دلیل است که مصرف نکردن روزانه پروتئین به میزان مورد نیاز بدن ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در پوست و مو و ناخن مانند شکننده و نازک شدن موها،خشکی و پوسته پوسته شدن پوست، ایجاد شیارهای عمیق بر روی ناخن ها و . شود.
5.    از دست دادن حجم عضلات
از دست دادن حجم عضلات بدن نیز یکی دیگر از علائم کمبود پروتئین در افراد می باشد به این صورت که زمانی که فرد از مصرف مواد غذایی غنی از پروتئین نظیر گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی بارنج و حبوبات دارای پروتئین و . غافل شود و بدن به مقدار لازم پروتئین دریافت نکند ،برای پر کردن این خلاء به سراغ عضلات بدن که یک مخزن پروتئینی غنی می باشند می رود و پروتئین مورد نیاز خود را از آنجا تامین می کند که این مورد می تواند منجر به کاهش حجم عضلات بدن شود.


تغذیه فود ، با ما بهترین باشید. پروتئین ,های ,کمبود ,ها ,ورم ,جمله ,کمبود پروتئین ,می شود ,از جمله ,می باشد ,می تواند ,نتیجه کمبود پروتئین ,علائم کمبود پروتئینمنبع

با ماهیچه گوسفندی به جنگ عوارض گیاهخواری بروید

چرخ کرده سینه مرغ و تهیه کباب تابه ای دو رنگ

خواص گوشت شتر در دوران بارداری

مایه کباب کوبیده رژیمی و ماکیان

کله پاچه گوسفندی را در خانه طبخ کنید!

گوشت بوقلمون بهتر است یا مرغ

خرید انواع جوجه های طعم دار به صورت تناژ و تازه

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

قفسه بندی هر چی که بخوای هر چی که بخوای زندگی در ترکیه خرید اینترنتی مرکز تعمیر ترازو Free cinama هر چی که بخوای همه چی موجوده نمایندگی فروش خمیرگیر